Tavsiye Ediyorum Sayfam

9 Ağustos 2019 Cuma

NBA Ruh Sağlığı Uzmanları ile Çalışacak



NBA Genişletilmiş Ruh Sağlığı Programını Tamamladı,Lisanslı Psikiyatristleri Ekledi
DAVID LIAM KYLE/NBAE VIA GETTY IMAGES
MICHAEL SHAPIRO tarafından,
7 Ağustos 2019

The Athletic’ten Sam Amick’e göre, NBA Çarşamba günü 2019-2020 için genişletilmiş bir ruh sağlığı politikasının olduğunu duyurdu .
Lig ofisinin 30 takımın hepsine birer not gönderdiği ve her takımın gelecek sezon için alması gereken önlemleri açıkladığı bildirildi.
·   Tüm kulüplerin hizmetinde en az bir ruh sağlığı uzmanı bulunmalıdır. Tüm uzmanlar “klinik zihinsel sağlık sorunlarını değerlendirme ve tedavi etme tecrübesine sahip” olmalıdır.
·   Her organizasyon mutlaka ruh sağlığı ile ilgili endişeleri yönetmemizde yardımcı olabilecek lisanslı bir psikiyatrist tanımlamalıdır.
·   Tüm kulüpler mutlaka ruh sağlığı acil durumları için yazılı bir eylem planı hazırlamalıdır.
·   30 kulübün hepsi Eylül’de Chicago’daki ‘Sağlık ve Sağlıklı Yaşam’ toplantısına katılması gerekiyor.

NBA’nin değişimleri,bir grup oyuncunun ligdeki zamanlarının hem öncesi hem sonrasında ruh sağlığı ile olan mücadelelerini açıklamasından sonra geldi. Kevin Love ve Keyon Dooling,The Player’s Tribune’e konuyla ilgili kişisel makaleler yazdı.DeMar DeRozan Toronto Star’dan Doug Smith ile kendi depresyonla savaşını tartıştı.
Komisyon üyesi Adam Silver, şubat ayında ligin ruh sağlığı konusuna vurgu yaptı.

Silver  , Boston'daki Sloan Konferansı'nda “ Bu konuda endişelerini dile getiren NBA oyuncuları ile karşılaştığımda, beni en çok rahatsız eden şey, gerçekten mutsuz olmaları”  dedi . “Bu genç adamların birçoğu genellikle mutsuz”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SAKATLIK PSİKOLOJİSİ

Spor dünyasında sakatlanma ve yaralanma maalesef sıkça rastlanılan bir durumdur.Gerek müsabakaların sert ve yoğun olması gerekse yarışm...